Рівненські медики видалили 23-річному чоловіку з живота гігантську кісту селезінки

Нещодавно лікарі відділення ургентної хірургії КНП «Центральна міська лікарня» РМР мали неординарний та досить непересічний випадок у своїй практиці. До відділення поступив пацієнт 23 років, родом із Краматорська, якого турбувала постійна важкість у животі.

Зі своєю проблемою він звертався до багатьох медичних закладів, до цього побував у трьох лікарнях, проте встановити точний діагноз та усунути негаразди зі здоров'ям, так і не вдалось. Лікарі відділення ургентної хірургії провели усі необхідні обстеження, до того ж виявилось, що у пацієнта в дитинстві мала місце тупа травма живота. На знімку комп’ютерного томографа було виявлено певний утвір. Під час відкритої операції лікарі з подивом виявили гігантську кісту селезінки. Утвір займав дві третини черевної порожнини! Величезна кіста сягала ваги 8,5 кг!

Прооперований пацієнт відразу відчув полегшення в прямому та переносному сенсі. Адже саме на стільки зменшилась і вага його тіла. Стільки років змушений був терпіти труднощі і ось так, за один день, завдяки нашим досвідченим фахівцям відчув справжню свободу від дискомфорту та обмежень. Нині юнак почуває себе добре, швидко відновлюється та надзвичайно вдячний лікарям за допомогу!