Рівненські дитсадки відкриють не для всіх

У Рівному знову заговорили про відновлення роботи дитячих садків. Батькам надзвонюють з опитуванням вихователі, а в міській раді кажуть, уже є щонайменше 9 «кандидатів» на відкриття. Однак місця в чергових групах насамперед пропонуватимуть дітям, чиї батьки працюють у критичній інфраструктурі — медиків, рятувальників, поліцейських. Решті, вочевидь, доведеться зачекати.

Та й по самих садках ще остаточно визначаються, наскільки надійні в них укриття? Адже з усіх 37 комунальних дитсадків повноцінні укриття мають тільки три, а у решти — просто підвальні приміщення. Тому їх ще має обстежити міська комісія.

Заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова:

— Ми можемо керуватися винятково наказом обласної військової адміністрації, в якому чітко говориться: можуть запускатися садки, які мають укриття і відповідні санітарні умови. На сьогодні у Рівному є тільки три дитсадки з укриттями: № 2 — там можна приблизно 250 дітей прийняти, № 33 — десь 50 і № 39 — приблизно 100 дітей. Будемо розглядати можливість запустити в роботу ці садки.

Згодом стало відомо, що чиновники розглядають можливість відкриття ще кількох ДНЗ: №№ 56, 52, 32, 45, 17 та 37. Втім, остаточного рішення ще не прийняли. Тож ймовірно, що працюючим рівнянам й надалі доведеться викручуватися з ситуації самим. Когось «виручать» родичі, а когось — приватні розвивальні центри для дошкільнят. Щоправда, останні є задоволенням не з дешевих. У деякі з них можна віддати дитину на кілька годин, але це коштуватиме щонайменше 200 гривень. Укриття в них теж немає, а під час повітряних тривог просто телефонують батькам або перечікують біля несучих стін.

Олена РАКС.

Джерело: rivnepost.