Релоковане на Рівненщину м‘ясне підприємство отримало «нульовий» кредит для ведення бізнесу

На Рівненщині вперше релоковане підприємство з Київщини «Димне м‘ясо від Тараса» отримало безвідсотковий кредит на ведення бізнесу. Таку фінансову допомогу надав Ощадбанк. Кредит підприємцю дали на три роки!

«Релокований бізнес може скористатися програмами кредитування. Вперше в Україні, а саме в Рівненській області, бізнесу, який переїхав з іншої області через війну, надали «нульовий» кредит. Власник компанії «Димне м‘ясо від Тараса» звернувся в Ощадбанк і отримав додаткову фінансову допомогу у вигляді кредиту на розвиток бізнесу. Закликаємо усіх релокованих підприємців також користуватися тими додатковими можливостями, які надає держава», – каже Руслан Прокопчук, керівник філії «Ощодбанку».

Щоб отримати такий кредит, підприємство повинне працювати не менше двох років, продовжувати ту ж саму діяльність в регіоні, якою займалося до переїзду, а також надати фінансовий звіт.

Загалом процедурний процес займає близько тижня.

«Ми брали обігові кошти для того, щоб забезпечити закупівлю сировини, виготовити з неї продукт і відвантажити його як у приватні мережі, так і на держзамовлення. За тиждень ми отримали кошти на рахунок. Користувалися послугами Ощадбанку ще до війни, тому без вагань звернулися до них щодо цієї програми», – розповідає власник компанії «Димне м‘ясо від Тараса» Тарас Парандій.

Додамо, що вже перші 10 тисяч банок продукції, виготовлених на Рівненщині, поїхали у супермаркети Києва.

Нагадаємо, компанія «Димне м‘ясо від Тараса» у березні цього року через війну передислокувалася з Київщини на Рівненщину. Власник підприємства Тарас Парандій каже, що завдяки підтримці влади вдалося оперативно знайти в області приміщення для потужностей виробництва.

Компанія спеціалізується на виготовленні в'ялено-копчених м'ясних виробів. Наразі підприємство «Димне м‘ясо від Тараса» запустило нову лінію виробництва – тушкованок та готових страв тривалого зберігання.

Також підприємець додає, що в мирний час компанія планує продовжувати працювати на Рівненщині.

Водночас начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль нагадує, що в області створили Центр економічного розвитку та релокації бізнесу.

«Його завдання – допомогти бізнесу переїхати з районів бойових дій. Розраховую, що невдовзі компанії, які виявили бажання працювати у нас в області, активно увіллються в економіку Рівненщини», – прокоментував Віталій Коваль.

Звернутися в Центр економічного розвитку та релокації бізнесу можна за номером: 0800332723.

За інформацією Рівненської ОДА,

#UAразом