Прокуратура домоглася у суді довічного позбавлення волі за жорстоке вбивство поліцейського

Працівники прокуратури Рівненської області  забезпечили підтримання публічного обвинувачення у Млинівському районному суді під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні за фактом опору працівнику правоохоронного органу та його вбивства під час виконання ним службових обов‘язків.

Судовий розгляд здійснювався судом присяжних.

У суді прокурором доведено, що 1 липня 2018 року 34-річний мешканець Дубенського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив опір працівнику правоохоронного органу – поліцейському Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області, який за заявами громадян проводив перевірку законності дій останнього.

Порушник не виконав законної вимоги працівника поліції щодо припинення неправомірної поведінки та самовільно залишив місце події. В подальшому обвинувачений господарськими вилами завдав три удари по тілу та голові працівнику поліції,  спричинивши йому тілесні ушкодження, від яких настала смерть

Під час судового розгляду справи свою вину обвинувачений не визнав, у вчиненому не розкаявся. 

Суд визнав належними та допустимими докази, надані прокурором, які підтвердили вину особи у вчиненні інкримінованих йому злочинів. При постановленні вироку в повному обсязі враховано обставини вчинення кримінальних правопорушень та дані, що характеризують особу винного.

Вироком Млинівського районного суду від 26.02.2020 чоловіка визнано  винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342, ст. 348 КК України та засуджено до довічного позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

• Прес-служба прокуратури Рівненської області