Понад пів сотні "тіньових" АЗС на Рівненщині припинили свою діяльність добровільно

На Рівненщині тривають заходи із виявлення незаконних АЗС. Мобільні групи у складі представників правоохоронних та інших контролюючих органів перевірили 165 об’єктів, які торгують нафтопродуктами, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області, діяльність 18 незаконних АЗС припинили правоохоронці, а 49 – зупинили свій незаконний промисел самостійно завдяки профілактичній роботі. 

Нагадаємо, на виконання доручення Президента України та голови Рівненської ОДА щодо припинення діяльності незаконних АЗС в області працюють робочі групи у складі представників Нацполіції, екологічної інспекції, управлінь Держпраці та Держпродспоживслужби.

На сьогодні, у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події зареєстровано 32 матеріали про діяльність незаконних заправок.

Крім того, на правопорушників вже склали 15 адміністративних протоколів. Із них 14 – за порушення порядку провадження господарської діяльності за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 1 – за порушення правил перевезення небезпечних вантажів за статтею  132-1 КУпАП.  

Санкція статті 164 КУпАП передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч гривень, або до 85 тисяч гривень – за вчинення таких дій повторно.  За результатами перевірок слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за чотирма фактами. 

Під час відпрацювань поліцейські перевіряють, чи законно працюють особи на АЗС, зокрема й студенти. Вказану інформацію правоохоронці скеровуватимуть в Управління Держпраці Рівненської області.