Поліція Рівненщини перейшла на посилений режим роботи

Поліцейські у складі мобільних груп посилено працюватимуть та контролюватимуть дотримання працівниками закладів карантинних обмежень. 

Так, відповідно Постанови Кабіміну від 09 грудня 2020 р № 1236 додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктом 3 цієї постанови, в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:

  •   робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);
  •  приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених у підпункті 4 цього пункту;
  •  приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  •  приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
  •  проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Із початку запровадження карантинних обмежень працівники поліції склали 1518 адміністративних протоколів за частиною 1 статті 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), винесли 2550 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП (перебування в громадських місцях без захисної маски).

Нагадаємо, що відповідно до частини 1 статті статті 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», а саме: за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, — тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до частини 2 вказаної статті: перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Відділ комунікації поліції Рівненської області