Поки керівництво області роз’яснює, як будуть реформувати ОТГ, вербівчани перекрили міжнародну трасу

Сьогодні, п’ятого лютого, о 14:00 у селі Верба на автодорозі «Київ-Чоп» розпочалася мирна акція протесту громадян проти приєднання громади до Дубенської ОТГ. Про наміри вербівчан провести таку акцію ми повідомляли вчора.

Майже 200 учасників акції безперервно рухаються пішохідним переходом. За результатами перемовин із поліцейськими, вони періодично звільнятимуть проїзну частину та пропускатимуть транспортні засоби

Крім того, протестувальникам наголосили на кримінальній відповідальності за перекриття транспортних комунікацій.

Публічну безпеку та порядок на місці події забезпечують поліцейські блоку превенції, поліції діалогу та патрульні. На місце події виїхали заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, начальник Управління превентивної діяльності Руслан Жук та начальник дубенської поліції Юрій Семеренко, а також присутні представники органів місцевого самоврядування Дубенського району. Патрульні поліцейські на цій ділянці дороги регулюють дорожній рух, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Тим часом чиновники Рівненської облдержадміністрації запевняють, що поділ області на ОТГ не остаточний і буде коригуватися із врахуванням побажань громад.

За повідомленням поліції, о 16.10 учасники мирної акції протесту проти приєднання громади до Дубенської ОТГ розблокували трасу «Київ-Чоп» у селі Верба Дубенського району.

 

Поліцейські забезпечили публічну безпеку та порядок. Рух на автодорозі забезпечений в обох напрямках.

 

За фактом блокування транспортних комунікації слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за статтею 279 Кримінального кодексу України.