Підприємство «Флорія-Україна» у Вараській громаді: понад 7 тисяч квадратних метрів гербери

Підприємство «Флорія-Україна» у Вараській громаді єдине в Західній Україні, яке спеціалізується на цих квітах.

Сьогодні на запрошення керівника голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відвідав підприємство.

Крім гербери, тут вирощують огірки та малину. Загальна площа теплиць складає 2.3 га. На підприємстві працює 45 людей. Всі оформленні офіційно. Середня зарплата працівників - більше 12 тисяч гривень. Лише за шість місяців цього року їм вдалося реалізувати продукції на суму 18 мільйонів гривень. За 2021 рік очікується і сплата ПДФО близько 6 мільйонів гривень.

Перевагою підприємства є розташування поблизу РАЕС. Це дозволяє їм використовувати підігріту воду з атомної електростанції, як теплоносій, який у вартості продукції займає лише 3%. А в інших парникових господарствах - це десятки відсотків. 

Все це говорить про те, що ми можемо використовувати потенціал одного підприємства для розвитку інших. Нагадаю, поблизу РАЕС триває і будівництво дата-центру..

Переконаний, нам вдасться розвинути у Вараському районі так звану каскадну технологію. Тобто створити навколо  атомної електростанції нові господарства та підприємства. А це вже потенціал не лише для розвитку громади та району, а й області загалом. Віталій Коваль