Патрульному, котрий стріляв у велосипедиста, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом перевищення службових повноважень, а саме – умисного вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, які супроводжувалися насильством, застосуванням спеціального засобу, за відсутності ознак катування, та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент його заподіяння (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 121 КК України), повідомлено про підозру поліцейському Управління патрульної поліції Рівненщини.

За інформацією пресслужби Рівненської обласної прокуратури передають Вісті Рівненщини 

Досудовим розслідуванням встановлено, що вночі 10 серпня цього року, під час чергування, патрульний, безпідставно та усно пред’явив велосипедисту вимогу зупинитися. 29-річний рівнянин цю вимогу проігнорував, тоді патрульний поліцейський протиправно застосував до чоловіка спецзасіб – пристрій для відстрілу патронів, споряджений гумовими кулями.

Внаслідок таких незаконних умисних дій з боку поліцейського потерпілому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Вирішується питання про відсторонення патрульного від посади та обрання йому запобіжного заходу.

 

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.