Освітяни знову повернулися з медалями

Золотими медалями за управління і науково-методичний супровід інноваційним розвитком навчальних закладів нагороджено управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Володимирецький районний колегіум. Нагородою такого ж рівня відзначено діяльність Кузнецовської гімназії як асоційованої школи ЮНЕСКО в Україні і за кордоном. Срібну медаль отримала Мутвицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Зарічненського району у номінації «Професійна діяльність учителя в інноваційному навчальному закладі».
Дипломами за вагомий внесок у розвиток національної освіти відзначено Володимирецький районний методичний кабінет, Дубенський районний методичний кабінет, Рівненський міський Палац дітей і молоді, Березнівську загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 2, навчально-виховний комплекс «Оженинська загальноосвітня школа-дошкільний навчальний заклад» Острозького району, Костопільську гуманітарну гімназію ім. Т. Г. Шевченка, Здолбунівський дошкільний навчальний заклад «Чебурашка», Здолбунівську загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 3, Млинівську гуманітарну гімназію.
А Почесними грамотами за особистий внесок у зміцнення освітнього потенціалу України відзначено начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорія Миколайовича Таргонського та ректора Рівненського ОІППО Миколу Антоновича Віднічука.
– У Міжнародній виставці самостійно брали участь і ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Рівненщини. Їх напрацювання теж були відзначені організаторами виставки, зокрема золотими медалями нагороджено Рівненський торгово-професійний ліцей, Рівненський державний аграрний коледж, Мирогощанський аграрний коледж, – розповів ректор РОІППО Микола Віднічук. Участь у таких освітянських презентаціях справді вже стало традицією для наших працівників освіти і для очолюваного мною закладу. Адже ще у березні 2010 року Рівненський ОІППО на Міжнародній виставці-презентації «Сучасні навчальні заклади-2010» було нагороджено бронзовою медаллю, цього ж 2010 року, але вже у жовтні, інститут отримав бронзову медаль на Другій виставці «Інноватика в освіті України».
– Наскільки знаю, це не повний перелік досягнень у галузі освіти, що були відзначені медалями та почесними грамотами?
– Так, наступним етапом стали відзнаки у Міжнародній виставці-презентації «Сучасні навчальні заклади-2011», зокрема за діяльність з удосконалення педагогічної майстерності вчителя Рівненський ОІППО було відзначено срібною медаллю. За впровадження у навчально-виховний процес середнього освітнього закладу інноваційних педагогічних технологій золотою медаллю було нагороджено Володимирецький районний колегіум. У той же час бронзову медаль отримала Рівненська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 1 імені Володимира Короленка. На третій Національній виставці-презентації «Інноватика в сучасній освіті» у жовтні 2011 року Рівненський ОІППО отримав золоту медаль у номінації «Інформаційно-комунікаційні технології у навчальній, науково-методичній діяльності закладу післядипломної педагогічної освіти». Срібними медалями відзначено Березнівський районний методичний кабінет та Радивилівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія», а бронзовими – нагороджено Кузнецовський ДНЗ «Ясла-садок» № 7 та Гощанський районний центр дітей, юнацтва та молоді.
Плідними для освітян на нагороди був і 2012 рік, зокрема на ІІІ Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2012» Рівненський ОІППО відзначено золотою медаллю. У рамках XV Ювілейної міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні-2012» бронзову медаль отримало управління освіти і науки Рівненської ОДА у номінації «Інновації в управлінні освітою, навчальними закладами». Рівненський ОІППО було відзначено срібною нагородою у номінації «Інформаційно-комунікаційні технології у навчальному процесі закладів освіти». Почесного звання «Лідер сучасної освіти» за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність із модернізації освіти України удостоєно Мізоцьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІ ступенів Здолбунівського району Рівненський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина».
Усі ці відзнаки перелічую для того, щоб наші колеги-освітяни відчули – область знає своїх переможців і гордиться ними. Адже часто стається так, що досягнення залишаються відомими тільки вузькому колу осіб. Тепер батьки учнів, що навчаються у закладах-переможцях, зможуть оцінити працю вчителів, більше довіряти їм, разом з ними гордитися досягнутим.
– Під час проведення останньої національної виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті» було нагороджено управління освіти і науки Рівненської ОДА та Рівненський ОІППО. Які напрями роботи були оцінені так високо?
– Четверта освітянська виставка-презентація, яка проходила з 16 до 18 жовтня минулого року, принесла золоті медалі управлінню освіти і науки Рівненської ОДА у номінації «Інновації в упровадженні державно-громадського управління» та Рівненському ОІППО у номінації «Організаційно-методична діяльність інститутів післядипломної освіти з упровадження інновацій у діяльність навчальних закладів». Срібною медаллю також було нагороджено Рівненську загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 4 у номінації «Упровадження здоров’язбережувальних інноваційних технологій у навчально-виховний процес закладів освіти».
– Які ще нагороди було отримано цього року?
– У рамках XVI міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні– 2013» у номінації «Інформаційно-комунікаційні технології в позашкільній освіті, загальноосвітніх закладах та професійно-технічній освіті» бронзову медаль отримав Костопільський Центр технічної творчості та комп’ютерних технологій.
Загалом же всі досягнення у галузі освіти – свідчення високої професійної майстерності педагогів області. Надалі плануємо розширювати схеми роботи з надання якісної допомоги фахівцям, передавати увесь набутий досвід, досягати нових вершин професійної майстерності. Щороку РОІППО бере участь у різноманітних виставках, конкурсах, семінарах. Постійно організовуємо подібні форуми на базі нашого закладу, тому цінуємо вклад кожного педагога і кожного навчального закладу регіону у подальший розвиток системи освіти.
– Ваш колектив переважно жіночий. Що хотіли б побажати колегам напередодні свята?
– Перш за все – найщиріші вітання всім жінкам, адже переважно вони репрезентують освіту Рівненщини. Бажаю, щоб кожен прийдешній день ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм.
• Неля Заболотна