Освітяни Костопільщини відстояли свої права

автор фото - Vitaliy Koshelev

22 квітня освітяни Костопільщини змушені були вийти на захист своїх прав під стіни міської ради. Адже місцева влада вирішила позбавити їх належних за законом доплат.

"Справа у тому, що, маючи понад 10,5 млн. гривень залишків минулорічної субвенції та 156 тис. економії субвенції за перший квартал цього року, діюча влада прагне зменшити відсоток оплати за престижність педагогічної праці. Які аргументи наводять? Гроші треба не проїдати, а спрямовувати на розвиток... - написав тоді на своїй стоірінці у Фейсбук колишній голова райради Сергій Михайлович Ткачук. - Будучи на посаді голови Костопільської районної ради, я своїм пріоритетом бачив саме розвиток освіти району, про що свідчать капітальні ремонти більшості шкіл Костопільщини, придбання комп’ютерних класів, предметних кабінетів, мультимедійних дощок. Але на першому місці для мене були люди, і економити на оплаті праці, вважаю, є достойним та принизливим для педагогів. Невдоволений учитель - це шлях до розвалу освітньої галузі та формування суспільства неуків.

Вчора ж стало відомо, як повідомила  Лариса Головачик у спільноті "Наш Костопіль",що костопільським освітянам таки вдалося  відстояти свої права:

"Шановні освітяни!

Наші спільні дії принесли позитивний результат. Сьогодні керівники закладів освіти отримали Наказ N50-к від 28.04.2021 "Про внесення змін до наказу управління освіти, культури, молоді та спорту Костопільської міської ради від 16.04.2021 N47-к " в якому ТАКИ встановлено надбавку в розмірі 30% посадового окладу керівникам закладів загальної середньої освіти (а відповідно і ваші надбавки за престижність залишаться не зміненими).

Отже не даремними були наші дії!

РАЗОМ МИ СИЛА!

Дякую керівникам закладів освіти, профспілковим активістам , всім небайдужим працівникам галузі за Вашу активну життєву позицію."