Невдало розпочався новий рік для Острозької центральної районної бібліотеки

1 січня 16:20 на спецлінію "101" надійшло повідомлення від директора Острозької центральної районної бібліотеки про те що відбулося затоплення приміщень Острозької центральної районної бібліотеки за адресою м. Острог вул. Східна. Потрібна допомога співробітників ДСНС.

На місце виклику виїхало чергове відділення бійців 17-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що з стелі у читальній залі тече вода та затоплено підлогу на площі орієнтовно 10 м.кв.

В ході розвідки було встановлено, що затоплення відбувається з квартири, яка розташована над бібліотекою на 2-му поверсі в п’ятиповерховому житловому будинку. Власники квартири були відсутні.

Рятувальники провели заходи щодо централізованого перекриття водопостачання будинку в підвалі.

За деякий час прибула власниця квартири, яка відчинила помешкання та було встановлено, що відбувся прорив труби (фільтра) водопостачання на кухні.

Внаслідок підтоплення були пошкодження (намочені 2 дивани, журнальний столик, шафа, коври на підлозі). Книжки бібліотечного фонду, які представляють матеріальну цінність пошкодженими не були.

Рятувальниками були проведені заходи по винесенню меблів з бібліотеки та часткового усунення наслідків підтоплення шляхом відкачування води.


ГУ  ДСНС України у Рівненській області