Несанкціоновані земельні роботи можуть стати причиною аварійних знеструмлень

Саме неузгоджені з ПрАТ «Рівнеобленерго» земельні роботи не лише завдають збитків та додають роботи нашим працівникам, а й можуть залишити без електропостачання сотні споживачів.

Так 20 вересня під час виконання несанкціонованих земельних робіт у м. Рівне, на вул. Соборній, поблизу Кооперативного коледжу, було пошкоджено кабельну мережу 10 кВ, що призвело до аварійного знеструмлення 8 трансформаторних підстанцій, внаслідок чого без електропостачання залишилися 684 споживачів центральної частини Рівного: частково вулиці Соборна (до універмагу), Княгині Ольги, Чорновола, Паркова, Пушкіна, Шопена, Малий Узвіз.

З початку 2021 року на території нашої області сталося 18 випадків пошкодження кабельних мереж внаслідок несанкціонованих земельних робіт. А це тисячі споживачів без електропостачання!

ПрАТ «Рівнеобленерго» звертає увагу, що згідно з Правилами охорони електричних мереж, у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв без письмової згоди енергопідприємств, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника забороняється виконання земляних робіт на глибині понад 0,3 метра.

Нехтування правилами призводить до багатотисячних збитків, знеструмлень великої кількості споживачів та можуть стати причиною втрати здоров’я і навіть життя.

Фото ілюстративне з мережі інтернет