«Небесний фотограф»: днями в Острозі відкриють виставку загиблого бійця

Острожан та гостей міста запрошують на воєнну фотовиставку «Небесний фотограф», випускника журналістики «Острозької академії», солдата ЗСУ, фотографа та активіста міста Ковеля — Максима Бурди, який загинув 26 січня 2023 року біля Бахмута. 

Виставку відкриють 1 травня о 15:30 у холі нового корпуса Національного університету «Острозька академія». Про це Район.Острог повідомила організаторка, дівчина Максима - Марія Лукашук

До повномасштабної війни активно працював весільним фотографом, був співзасновником молодіжного хабу «Ватра — правильний простір», учасником Молодіжної ради міста Ковеля, членом партії «Національний корпус», доброволецем ТрО Волинської області. 

24 лютого, у перший день повномасштабної війни, не задумуючись ні на хвилину, добровільно приєднався до лав Збройних Сил України, хоча був комісований через хворобу хребта, і міг творити далі, допомагаючи армії.

Уже в складі 3-Ї Окремої Штурмової Бригади Максим славився тим, що вправно керував БпЛА, філігранно наводив артилерію на ворога, завдяки чому було ліквідовано велику кількість росіян.

Символічним є його позивний «Фотограф», який він обрав для себе під чаc вступу до ЗСУ. Через свої світлини фіксував побут, навчання, портрети своїх побратимів, непрості емоції війни, перебуваючи під постійними обстрілами.

У листопаді 2022 року Максим створив Телеграм-канал «Military photographer», присвячений воєнній фотографії. Своїми роботами надихав не одну тисячу людей.

Збройні Сили України неодноразово публікували його роботи на своїх офіційних сторінках. Вже під час служби отримував безліч пропозицій щодо організацій персональних фотовиставок у різних містах України. 

Після закінчення війни найбільше хотів організувати фотовиставку воєнного фото за всі 11 місяців свого перебування на військовій службі.

Давню мрію Максима хочуть здійснити рідні, які будуть раді бачити кожного на відкритті фотовиставки. 

Виставка буде діяти до 12 травня. Частина коштів з продажу фоторобіт, листівок, наліпок, худі та футболок буде перерахована до благодійного фонду «Янголи Азову».