Наслідки бородатої брехні?

 А ось іншому претенденту звести  АЗС на вулицях Курчатова, Князя Володимира та Басівкутській у проханні відмовили. Відтак це спонукало депутата Едуарда Герасимчука звинуватити колег у корупції, завивши, що мешканці Басівкутської виступають за спорудження на місці штрафмайданчика ДАІ  заправки. Мовляв, люди провели збори перед цим і дали «добро» на АЗС з аптечним кіоском та асфальтом, а ще – одержали запевнення  забудовника здійснити тут дренажні роботи, що дозволить забрати з людських підвалів і городів грунтові води.

Але нещодавно, побачивши огороджену високим парканом ділянку землі під будівництво АЗС на Басівкутській,  місцеві жителі  раптом стали «на прю», заявивши, що вони ніякої згоди на це нікому не давали. Мешканці за допомогою депутатів знесли цей паркан й організували цілодобове чергування, аби не дати забудовнику (а ним виявилося підприємство «Агата») розпочати роботи. Автору цих рядків пікетувальники сказали, що не хочуть бачити під своїми вікнами ніякої заправки, тим більше, що відведене під нею місце – це низовина, де збираються грунтові води, які можуть потрапити разом із екологічним брудом на їхні присадибні ділянки. А ще вони найняли адвоката і подали на забудовника у суд. Наразі справа ще не розглядалася. Але басівкутці впевнені, що вони її виграють і таким чином відведуть біду.

А ось що каже голова громадських слухань, мешканка Басового Кута, завідувачка кафедрою екології Рівненського державного гуманітарного університету, радник міського голови з питань екології Дарія Лико:

- У 2003 році приватне підприємство «Агата» виграло так званий тендер на будівництво автозаправки. Однак за поданням прокуратури міста результати цього конкурсу суд відмінив через порушення його умов. Але наступного року це ж підприємство знову тендер виграло, хоча тепер посилається чомусь на документи попереднього року. Відсутні й санітарно-гігієнічні  документи. А вони мали б свідчити про те, що місце, обране для будівництва АЗС, це зона підтоплення і затоплення. А значить, ніякої заправки тут не може бути. Я вже не кажу про липове громадське слухання 2003-го...

А що думають з цього приводу у Рівненській міській раді? Ситуацію прокоментував міський голова Рівного  Володимир Хомко:

- Підприємство «Агата» має всі відповідні дозволи на зведення автозаправки. Але опинилося в досить пікантній ситуації, бо, як засвідчила депутатська перевірка, не знайшлося у Басовому Куті жодної людини, яка б насправді давала згоду на будівництво АЗС. Жодної! Виходить, колишні Герасимчукові заяви про збори мешканців цього мікрорайону – звичайне фарисейство. Громадські слухання на цю тему просто були сфальшовані з вигодою для їх затійників. І не інакше. А це вже є підставою для судового позову. Зрозуміло, суд буде затяжний. Але правда на боці позивачів. Водночас я запропонував представникам «Агати» вихід із ситуації: обміняти цю земельну ділянку на іншу. Наразі керівництво підприємства  пропозицію обговорює.

• Назар Тарасюк