На сьогодні вже 55 відсотків освітян Рівненщини вакцинувалися від COVID-19

Рівненщина на сьогодні подолала поріг у 55% вакцинованих освітян. Це з урахуванням тих, хто отримав і одну, і вже дві дози.

«Останнім часом, на жаль, статистика захворюваності на COVID-19 в Україні та області зростає. Тому дякую кожному, хто свідомо обирає шлях вакцинації, щоб вберегти себе та оточуючих від хвороби. На сьогодні майже 25 тисяч працівників закладів освіти отримали щеплення від коронавірусу. А це понад 55%. Закликаю не зволікати тих, хто не встиг цього зробити», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області додав, що навчальний процес на Рівненщині розпочався у звичному режимі, а чи і далі так триватиме, залежить від кожного. Від свідомого ставлення до свого здоров’я та дотримання рекомендацій МОЗ кожним педагогом, учнями та їх батьками.

До слова, за інформацією МОЗ, щеплення від COVID-19 отримали 90% працівників сфери освіти в Італії та США. У Польщі та Франції таких педагогів понад 80%, а у Греції – майже 75%. Вакцинація освітян у будь-якій країні є основною передумовою для повернення до недистанційного навчання та живого спілкування.

Нагадаємо, в Україні у разі виходу області з «зеленого» рівня епідемічної безпеки будуть відкритими для відвідування лише ті заклади освіти, в яких щонайменше 80% персоналу будуть повністю вакциновані.


Рівненська ОДА