На сьогодні Рівненщина стала гуманітарним "хабом"

Адже щодня тут приймають великі поставки вантажу з Західної Європи. Зокрема, вчора в Рівне надійшли 15 тонн гуманітарної допомоги з міста Вроцлав Республіки Польща. Також сьогодні вже розвантажено 15 тонн гуманітарного вантажу з Німеччини. Це ліки, продукти харчування, побутова хімія. Всі речі сортуються, відповідно до потреб постраждалих регіонів, і оперативно туди відправляються.

«Головне завдання для Рівненщини – допомагати найбільш постраждалим від агресора областям. Основна наша задача – прийом, сортування і безпечна відправка гуманітарної допомоги в інші регіони», – розповів начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Так, вчора гуманітарну допомогу відправили в Обухів та Підгірці, а сьогодні - в Івановичі та Білу Церкву Київської області.

«Ми щодня покращуємо роботу управління логістики з погляду цифровізації та синхронізації. Наприклад, маємо спеціально розроблені електронні таблиці, які дозволяють розподіляти вантаж, який ще в дорозі, - прокоментував заступник начальника Рівненської військової адміністрації Гемберг Сергій. - У роботі нашого гуманітарного хабу допомагає багато людей. Волонтери працюють 24 години на добу 7 днів на тиждень. Хочу всім їм подякувати».

Рівненська ОДА