На Рівненщині зростає поголів’я сільгосптварин

На початку 2023 року можна говорити про стабілізацію у галузі. Тоді як ще рік тому була тенденція до зменшення поголів'я худоби.

Так, на чверть у порівнянні з минулим роком нарощено поголів’я птиці, кількість овець і кіз збільшено удвічі, а свиней - на 9,6 відсотка. Повністю збережено поголів’я корів - у с/г підприємств нараховується 8 тисяч голів. 

У 2022 році в області зросло виробництво яєць майже на 5%, а молока – майже 2%. 

Стабілізації в галузі молочного скотарства сприяла наша Програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області, яка передбачає часткову компенсацію вартості за закуплені племінні телиці, нетелі, корови. 

Продовжує розвиватися і племінна справа. На сьогодні на Рівненщині функціонує 24 таких фермерських господарств, два з яких отримали статус племінного репродуктора під час воєнного стану. Нагадаю, розведення племінних порід напряму впливає на продуктивність тварин.

У 2023 році тваринництво знову буде пріоритетним у агропромисловому комплексі Рівненщини. Адже це основа соціальної стабільності на селі. Тому програми підтримки діятимуть як в обласному, так і  місцевих  бюджетах.