На Рівненщині знову зареєстрований випадок захворювання на ботулізм

З початку року це вже третій випадок. На цей раз захворів 31-річний житель Сарненського району. При проведенні епідрозслідування, спеціалістами ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ України», було з’ясовано, що чоловік 19.05.2022 р. вживав м'ясну консерву домашнього приготування. На другий день після вживання консерви (20.05.2022 р.) були скарги на часткове порушення мови, утруднене ковтання. порушення зору. За медичною допомогою хворий звернувся 22.05.2022 р та відразу був госпіталізований в КНП “Рокитнівська БЛІЛ”.

На сьогодні необхідна медична допомога надається в повному обсязі. Хворому введено ботулінічний антитоксин. Стан хворого середньої важкості.

ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» наполегливо рекомендує уникати споживання консервів домашнього виробництва.

За найменшої підозри на ботулізм негайно зверніться до лікаря! Госпіталізація обов’язкова незалежно від тяжкості перебігу захворювання. Успіх лікування залежить від ранньої діагностики, правильного лікування, у більшості випадків — введення ботулінічного антитоксину.

За інформацією Рівненського центру контролю та профілактики хвороб.