На Рівненщині жінка народила у салоні автомобіля "швидкої"

6 лютого в 11:09 надійшов виклик про те, що 24-річна жителька села Пляшева Дубенського району народжує.

Пацієнтка до якої було викликано «швидку» допомогу перебувала на 38 тижні вагітності. У жінки почалися перейми, проте до медиків вона не зверталася. Коли перейми посилились - зателефонували на лінію 103.

Бригада «швидкої» негайно помістила вагітну пацієнтку до автомобіля та вирушили до найближчого пологового. Проте в дорозі у пацієнтки відійшли води та розпочалася родова діяльність.

Оскільки до медичного закладу було далеко, водій «швидкої» Олександр Микитюк негайно зупинив автомобіль. Лікар Петро Іванюк та фельдшер Ігор Куніцкий розпочали приймати пологи у салоні «швидкої».

Пологи виявилися з ускладненнями - навколо шиї немовляти тричі була обгорнута пуповина. Проте медики «швидкої» зробили все можливе аби жінка народила живу і здорову дитину. Пологи пройшли успішно. Бригада «швидкої» надала медичну допомогу відповідно до протоколу та госпіталізувала жінку та немовля до Дубенського пологового будинку.

Завдяки професійності водія Олександра Микитюка, лікаря Петра Іванюка та фельдшера Ігоря Куніцкого Демидівського пункту постійного базування ШМД на світ з’явився хлопчик.

Джерело Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги.