На Рівненщині ще 94 сміттєзвалища потребують паспортизації

На Рівненщині посилюється робота із забезпечення інвентаризації місць відходів та паспортизації цих локацій. На цьому наголосив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час селекторної наради з керівниками РДА та територіальних громад області, що відбулася під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

«Наразі на Рівненщині 352 місця відходів вже внесені до обласного реєстру. Однак потрібна подальша робота із паспортизації усіх сміттєзвалищ, які є в громадах області. Це дозволить суттєво посилити контроль за їх екологічним станом та впливом на довкілля», - зазначив Ігор Тимошенко.

Так, нині в області є 94 несанкціонованих сміттєзвалища, які потребують офіційної реєстрації.

  Йдеться про місця видалення відходів у районах: Рівненському - 29, Вараському - 22, Дубенському - 30, Сарненському - 13.

За результатами наради Віталій Коваль доручив до 10 липня завершити паспортизацію тих об’єктів, які досі не внесені до обласного реєстру, та подати усі необхідні документи до департаменту екології ОДА.

«Роботу над паспортизацією сміттєзвалищ продовжуємо. Наступний крок – розробка регіонального плану управління відходами. Такі заходи допоможуть нам зробити чистими наші населені пункти та ліси та сприятиме у вирішенні екологічну проблему», -  акцентував Віталій Коваль.

Нагадаємо, на Рівненщині діє телефон гарячої лінії (0-800-500-078), за яким мешканці області можуть повідомляти про правопорушення у сфері несанкціонованих місць відходів.