На Рівненщині протягом 13 днів зафіксували 25 порушення правил рибальства

У період з 24 грудня 2020 року по 6 січня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 25 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 20 протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП, один - за ч. 4 ст. 85 КУпАП та один – за ч.1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно яких вилучено  6 од. заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників конфісковано 2 од. заборонених знарядь. Накладено штрафів на суму 1 207 грн. Крім цього, дві адміністративні справи передано до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.» - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Рівненській області Сергій Бондар.

Для прикладу, 25 грудня під час проведення рибоохоронного рейду, державними інспекторами викрито місцевого жителя, який мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою. Інцидент стався на березі Хріницького водосховища, поблизу с. Товпижин Демидівського району Рівненської області.

Того ж дня рибоохоронний патруль Рівненщини, під час проведення рейдової роботи на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Демидівського району виявив громадянина,  який здійснював вилов водних біоресурсів вудкою на зимувальній ямі.

Четвертого січня 2021 року в результаті проведення рибоохороного огляду на березі водоймі, поблизу м. Здолбунів Здолбунівського району було задокументовано порушення правил рибальства. Троє громадян мали намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – одним «екраном» та двома сітками.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

 З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками відомства активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

За опір працівникам рибоохоронного патруля громадяни несуть кримінальну відповідальність - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців чи обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.