На Рівненщині поховали захисника Луганського аеропорту

На Рівненщині у місті Дубровиця 24 грудня поховали військовослужбовця 80 окремої десантно-штурмової бригади, молодшого сержанта Руслана Янковського. Про це повідомили у Facebook Дубровицької міської ради. Боєць загинув ще у серпні 2014-го під час оборони Луганського аеропорту.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Руслан Янковський з 2013 року проходив військову службу за контрактом на посаді командира відділення взводу протитанкових керованих ракет.

=

У серпні 2014-го Руслан Янковський зник безвісти під час оборони Луганського аеропорту, – йдеться на Facebook-сторінці Першого відділу Сарненського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки.

Бійця поховали як тимчасово невстановленого захисника України та згодом ідентифікували експертизою ДНК.

=

23 грудня з бійцем попрощалися на території 80-ї окремої десантно-штурмової бригади у Львові.

24 грудня з бійцем-десантником прощалися у місті Дубровиця, де він проживав разом з матір'ю та сестрою.

Об 11:00 з Русланом Янковським попрощалися біля дому на вулиці Артеменка, о 12:00 – на площі Злагоди в центрі Дубровиці.

О 13:00 у Свято-Юліаніївській церкві відбулась панахида за загиблим бійцем.

Цей день у місті оголосили днем жалоби. На знак скорботи у місті приспустили державний прапор, обмежили проведення розважально-концертних заходів та заборонили розважальну музику у закладах торгівлі, ресторанах та в громадському транспорті. Відповідне розпорядження підписав міський голова Богдан Микульський.