На Рівненщині нагородили волонтерів

Серед них, зокрема, викладачі та студенти, шеф-кухарі та підприємці. З початку повномасштабної війни вони готували обіди, забезпечували переселенців одягом, формували гуманітарні вантажі для військових, доправляли автомобілі.

 Їх нагородили годинниками від Рівненської облдержадміністрації.

«Сьогодні відзначаємо людей, які ще в лютому першими взялися допомагати іншим без жодної підказки і спонукань. Власним прикладом ви надихнули і повели за собою інших. Тож кожен із вас заслуговує на вдячність», - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Він також додав, що ці відзнаки не так особисті, як колективні, бо це визнання команди. Адже деякі речі поодинці зробити не можливо, лише спільно.

Таким чином нагороди отримала Команда «Волонтерська кухня Збройних сил України». У пікові періоди вони готували до 5 тисяч порцій гарячих страв на день для військових частин ЗСУ, підрозділів тероборони, правоохоронців, добровольчих формувань.

Також відзначили «Волонтерський склад на Гагаріна, 39», який розпочав свою роботу з 26 лютого у приватному приміщені директора ПП «Рівнебудпостач» Ніни Кроки на безкоштовній основі. На сьогодні сформовано та відправлено 705 вантажів.

Нагородили і команду «Центру забезпечення одягом внутрішньо переміщених осіб «ПКС Хімік». До його роботи долучилися викладачі та студенти національного університету «Острозька академія». З початку функціонування Центру тут отримали допомогу 24 436 переселенців.

Крім того, відзначили і волонтерів із Львівщини, які займаються автомобілями.

Рівненська ОВА