На Рівненщині бригада «швидкої» врятувала життя чоловіку

4 січня о 4:29 на лінію 103 надійшов виклик про те, що у смт.Рафалівка потребує допомоги 56-річний чоловік. Його дружина повідомила диспетчеру, що він скаржиться на болі у грудній клітині, утруднене дихання та кашель (підвищена температура відсутня).

 За вказаною адресою о 4:38 прибула фельдшерська бригада з Рафалівського пункту постійного базування ШМД.

 Під час огляду пацієнт раптово втратив свідомість.

Зупинка дихання та кровообігу.

 «Минуло дві хвилини від моменту нашого прибуття як у пацієнта зупинилося дихання та кровообіг. Я негайно розпочав реанімаційні заходи. У цьому допомогли водій «швидкої» Анатолій Свідрик та донька пацієнта. Завдяки швидким та злагодженим діям нам вдалося відновити дихання та кровообіг чоловіка. Вже в автомобілі «екстренки», коли ми його госпіталізовували до Володимирецької лікарні, то він з нами навіть говорив. Пацієнта медики скерували до реанімаційного відділення. Спілкувався на наступний день з родиною пацієнта та цікавився в якому він стані. Радий, що йому значно краще. У такі моменти особливо усвідомлюєш, що якою б важкою не була наша робота, але вона того вартує…», - розповів фельдшер Рафалівського ППБ Петро Прокопчук.

 Дякуємо фельдшерській бригаді у складі водія Анатолія Свідрика та фельдшера Петра Прокопчука за кваліфіковані та швидкі дії, завдяки яким вдалося повернути пацієнта до життя.

 

Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги