Можливі диверсії з боку росіян на Великдень

В СБУ та Національній поліції запевняють, що докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно.

За інформацією Zaxid.net.

Правоохоронці закликають українських вірян бути особливо пильними на Великдень, оскільки можливі провокації з боку Росії. Про це заявили у СБУ.

«Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії вірян у період великодніх свят та церковних богослужінь в Україні. Таким чином, РосЗМІ вже готують ґрунт для провокацій з боку армії Росії. І заздалегідь переводять відповідальність за них на представників націоналістичних об'єднань», – повідомили у СБУ.

В СБУ та Національній поліції запевняють, що докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно, але рекомендують вірянам утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях. Крім того, необхідно дотримуватися правил комендантської години у відповідних регіонах.

«Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Повага до церков та святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об'єктів», – зазначили у відомстві.