Малолітніх викрадачів скриньки для пожертв у Дубно допоміг встановити відеозапис із соцмереж

За оприлюдненим у соціальних мережах відеозаписом поліцейські ювенальної превенції Дубенського відділу встановили малолітніх місцевих жителів, які у магазині на вулиці Шевченка в районному цетрі викрали скриньку для пожертв.

Четверо хлопців віком 12-13 років 20 грудня о 13:30, скориставшись відсутністю нагляду з боку продавців та інших відвідувачів крамниці, таємно викрали скриньку для пожертв на лікування хворої дівчинки. Заховавши її у шкільний рюкзак, уже на вулиці порахували кошти: 161 гривню розділили між собою, а порожню скриньку викинули в смітник.

У школі хлопці характеризуються посередньо. Двоє із них — із багатодітних родин, а інші виховуються у неповних, але благополучних сім’ях. Оскільки правопорушники не досягли віку, з якого настає адміністративна відповідальність, за їхні протиправні дії відповідатимуть батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання неповнолітніх дітей, передбачає попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області