Колядують, щоб зібрали гроші для ЗСУ

Зняли медичні халати, відклали скальпелі та фонендоскопи – і на кілька годин перетворилися на артистів. Медики Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка організували різдвяний вертеп, з яким сьогодні завітали до Рівненської обласної ради та Рівненська обласна державна адміністрація.

Завідувачі відділень, лікарі та медсестри разом зі своїми дітьми влаштували справжнє театральне дійство на тему народження Ісуса Христа. Але червоною ниткою вертепу все ж стала болюча кожному українцеві тема війни.

У підготовці різдвяної постановки були використані сценарії Сашка Лірника, а режисурою займалася заслужена артистка України, акторка Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр Ніна Ніколаєва.

Головна ідея різдвяного вертепу – це не лише розповісти історію народження Спасителя. В кінці кожної такої вистави щоразу йдеться про непохитну віру в те, що добро завжди перемагає зло. Так само сильно кожен із нас сьогодні вірить в нашу перемогу над одвічним ворогом. Окремо хочу подякувати колядникам за емоції, які ви подарували, за те, що наважилися відійти від звичних професійних справ і хоч ненадовго стати акторами. І чудово, що в цій гарній ініціативі беруть участь ваші діти. Адже заради них ми і виборюємо щасливе майбутнє нашої сильної та вільної України, - наголосив голова обласної ради Андрій Карауш.

Зі своїм вертепом колектив РОКЛ уже відвідав колег з інших лікарень Рівного та області. Напередодні колядували в Рівненській обласній дитячій лікарні, обласному медичному лікувально-діагностичному центрі та Рівненській ЦМЛ. Наразі складають графік наступних виступів.

Кошти, які зберуть під час виступів, передадуть на потреби Збройних Сил України.

Рівненська обласна рада