Керівники територіальних підрозділів поліції Рівненщини вдосконалювали та підвищували професійний рівень

Начальники, заступники райуправління, відділів і відділень ГУНП в Рівненській області підвищували кваліфікацію під час дводенного семінар-тренінгу в обласному управлінні поліції із залученням фахівців за різними напрямами діяльності. Після закінчення планових навчань учора, 11 березня, вони складали заліки у системі службової підготовки.  

Учасники тренінгу вдосконалювали знання щодо порядку виконання завдань в умовах правового режиму воєнного стану, особливостей документування воєнних злочинів, дій слідчо-оперативних груп на місці події, збирання та оцінки доказів, алгоритм реагування за фактом масових повідомлень про загрозу вибуху тощо.

Йшлося також про організацію належного оперативного інформування чергових служб вищого рівня про вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у разі виникнення надзвичайних ситуацій та інших подій, які можуть викликати значний суспільний резонанс. 

Крім того, теоретичні та практичні заняття провели поліцейським щодо ролі керівника в забезпеченні дотримання законності, прав і свобод людини в діяльності підлеглих, попередження фактів корупції та міжнародних стандартів у сфері прав людини.

За підсумками семінару керівників територіальних підрозділів області тестували із функціональної, загальнопрофільної, тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки. Знання та спеціальні навички перевірялися також шляхом виконання вправ та нормативів.

Під час тестування перевірялись знання нормативно-правових актів, тактико-технічних характеристик зброї, правомірності її застосування і використання, заходів безпеки при поводженні зі зброєю. Крім того, перевіряли у керівників і рівень фізичної підготовки, володіння прийомами самозахисту та виконання нормативів зі стрільби.