Групу українських туристів вже три тижні не випускають з Туреччини через самогубство їхнього товариша

Іра Громико, яка опинилась в цій ситуації, просить допомогти порадою, як повернутись в Україну.

Відповідне звернення жінка оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуку.

За її словами, 15 жовтня збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) прилетіла до Туреччини, 17 жовтня один із членів групи скоїв самогубство

“Був безпосередній свідок трагедії (не член групи), в якого турецька поліція не взяла ані показань, ні хоча б контактні дані. Потім були допроси, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи – 7 чоловік з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи”, — зазначає туристка.

Тіло померлого товариша передали в Україну. Його поховали 22 жовтня. Однак решту туристів з країни досі не випускають, “бо стоїть id заборона”.

“Коли будуть результати – невідомо. Спочатку мова йшла про 1 тиждень, потім про 2, наразі строки взагалі невизначені. Перетнути турецький кордон не можемо. Кожного вдома чекають родина, діти, робота, яку я, наприклад, ймовірно втрачу, якщо не повернуся у найближчий тиждень. Ми змушені переїзджати, змінюємо житло з недорогого на ще більш дешевше. Запроваджуємо інші засоби економії. Гроші вже закінчуються”, — розповідає Ірина.

На звернення  туристів в українському консульстві зазначили що у цьому випадку допомога не передбачена законодавством”. За їх словами, вони не можуть впливати на дії турецької сторони.

dilo.net.ua