Гройсман у Рівному: із Льонокомбінату - з шортами

Фото Василь Бурченя

Сьогодні, 13 червня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман побував на Рівненщині. У програмі візиту були рівненський льонокомбінат, ПАТ «Волинь-цемент» та ознайомлення з ходом будівництва спортивного  комплексу на вулиці Макарова у Рівному.

Візит на рівненський льонокомбінат був приурочений до Дня легкої промисловості, який нещодавно відзначали в нашій державі. До слова, ТОВ «Т-Стиль» має власну торгову марку одягу COLDI і торгову марку Льонокомбінат  та мережу магазинів із продажу своїх колекцій одягу – це 24 магазини в Україні (майже у всіх обласних центрах) і 2 магазини в Польщі (у Варшаві та Вроцлаві), а також магазин із продажу тканин та фурнітури в місті Хмельницький.

Володимир Гройсман  оглянув сучасну твердопаливну котельню, яка не лише обігріває підприємство, а й задіяна в технологічному процесі виробництва, що дало змогу майже повністю відмовитися від природного газу з метою здешевлення виробництва. Також глава Урядуознайомився з роботою  сучасних ліній на виробництві, новітнім обладнанням та поспілкувався з працівниками підприємства. А в подарунок від льонокомбінату Володимир Гройсман отримав шорти торгової марки COLDI, тобто пошиті нещодавно безпосередньо на цьому підприємстві. Під час спілкування з працівникамивін подякував власнику підприємства Олегу Червонюку та членам колективу підприємства за їхню самовіддану працю, наголосив, що легка промисловість в Україні має великі перспективи. А ще зазначив, що йому дуже імпонує підхід власника до виплати високої зарплатні своїм працівникам, а тому тут і немає такої плинності кадрів, як на багатьох інших підприємствах у нашій державі.

Працівники підприємства порушили перед прем’єр-міністром питання щодо взаємостосунків з підприємством “Артемсіль», яке  вимагає ще й неофіційної плати за свою продукцію. Він пообіцяв це питання обов’язково вирішити.

Разом із журналістами того дня Володимир Гройсман побував ще й на будівництві універсального спортивного комплексу на вул. Макарова у Рівному. Воно було розпочате у 2018 році. На початок лютого нинішнього року на об’єкті було освоєно понад 66 мільйонів гривень. Цьогоріч із бюджетів різних рівень заплановано спрямувати на це будівництво майже сто мільйонів гривень. Якщо це буде зроблено, то за два роки буде профінансовано половину вартості будови, адже загальна її вартість складає 310 мільйонів гривень. 

Прем’єр-міністр України, перебуваючи на об'єкті,запевнив, що він всіляко сприятиме тому, щоб будівництво комплексу було завершено у заплановані терміни.