Голова Рівненської обласної ради проінспектував підприємство з найбільшою виробкою та продуктивністю серед нерудних кар’єрів України

Голова обласної ради Сергій Кондрачук разом з головою постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігорем Ясенюком,  депутатами обласної ради Олександром Процюком та  Андрієм Пехотіним відвідали ТОВ «Клесівський кар’єр нерудних копалин «Технобуд». Зустріч відбулася за ініціативи Олександра Процюка.

Виконавчий директор підприємства Олександр Ковальчук ознайомив гостей з роботою підприємства та розповів про їхню специфіку роботи.

 «Технобуд» працює у Сарненському районі в Клесові, окрім того, це підприємство має ще дві філії у Київській та Чернівецький областях. На Рівненщині воно діє з 1949 року.

 Виробництво гранітного щебеню здійснюється за допомогою сучасного обладнання, виготовленого світовими лідерами в гірничій та будівельній галузі. Як відзначив Олександр Ковальчук, нині на підприємстві впроваджено 19 європейських стандартів.

За його словами, до 2019 року вони займалися виключно добуванням граніту. У рік підприємство виготовляє майже 6 мільйонів тон продукції. Зараз там також почали видобувати бурштин. 

«Видобування бурштину – це не бажаний нами напрямок роботи. Однак, мусили до нього вдатися, щоб дістати будівельну породу, в якій ми зацікавлені. Маємо на меті збільшувати гірничий відвід для того, щоб наповнювати ще більше бюджет», - відзначив Олександр Ковальчук.

Також вже з цього року на підприємстві планують продавати митий пісок.

«Для цього ми отримали всі ліцензії . Впевнений, що північ області ми зможемо забезпечити митим піском високої якості. Також плануємо, що він буде відвантажуватися і за межі області», - розповів виконавчий директор «Технобуд».

Олександр Ковальчук запевнив, що вони є соціально орієнтованим підприємством.

«48% власних доходів бюджету громади – податки, які сплачує «Технобуд». Ми активно вивчаємо думку мешканців про пріоритети, які потрібно розвивати, та відповідно вкладаємо додаткові кошти на покращення життя громади», - наголосив він.

Голова обласної ради Сергій Кондарчук відзначив потужну роботу підприємства та наголосив, що обласна влада, в межах своїх повноважень, завжди готова сприяти його діяльності.

«Надзвичайно приємно, що підприємство, яке працює в нашому регіоні, є лідером виробництва нерудних матеріалів в Україні», - додав Сергій Кондрачук.