Гідроспоруди Хрінницького водосховища потрібно негайно відремонтувати

Фахівці передбачають, що 250 мільйонів тонн води здатні будь-якої миті прорвати греблю та знести усе на своєму шляху аж до Луцька включно. Уникнути трагедії можна, провівши ремонт гідроспоруд Хрінницької ГЕС.
- Спеціалісти робили обстеження. Зробили проектно-кошторисну документацію. На ремонт необхідно 2 мільйони 250 тисяч гривень, - розповів голові обласної ради його колега з Демидівської районної ради Святослав Грач, - Дві турбіни ще на початку 2000-их у  приміщенні ГЕС поставило підприємство “Укртрансрейл”. Воно виробляє електроенергію та продає її у загальну мережу. У цьому році за скид води підприємство сплатило державі 190 тисяч гривень, ще 30 тисяч гривень податків - до бюджетів різних рівнів, а виробили продукції на 3 мільйони гривень. Втім бізнесмени орендують лише два шлюзи, а решта  перебуває у комунальній власності громади району.
Тому влада Демидівщини сподівається на фінансову допомогу з боку обласної влади, щоб привести до ладу гідравлічні споруди. Із відповідним листом ще весною звернулися в облдержадміністрацію й усно попросили сприяння у Михайла Кириллова під час його відвідин Демидівського району.
-  Із таким же листом ми звернулися і до волинських сусідів. Вони, знаючи про ці проблеми, мають особистий інтерес у їх вирішенні і готові профінансувати 50 відсотків робіт, - зазначив голова Демидівської райдержадміністрації Сергій Радченко при зустрічі з Михайлом Кирилловим.
• Ірина Бовсунюк