Форум територіальних громад Рівненщини і Волині відбувся на базі Боремельській громади

Боремельській громаді відбувся форум «Територіальні громади Рівненщини і Волині: взаємодія органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування».

Ініціатор заходу - народний депутат України від Рівненщини Олександр Аліксійчук.

Участь у форумі взяли представники громад Рівненщини та Волині, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, народні депутати України. Серед присутніх – представники місцевої влади, правоохоронних та фіскальних органів, Асоціації міст України, територіальних громад та їх асоціацій.

У межах форуму розглянули питання міжбюджетних відносин, а також співпраці громад з підрозділами Нацполіції, ДСНС в частині безпекової складової ситуації.

«На сьогодні ключовим завданням є пошук резервів власних доходів бюджетів громад, - зазначив під час вступного слова заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. – Тому на Рівненщині налагоджено постійну взаємодію громад з фінансовими та податковими органами. Активно залучаються до процесу громадські об’єднання, депутатський корпус, науковці. Як результат, за динамікою зростання надходжень основних видів податків Рівненщина знаходиться серед регіонів-лідерів. Зокрема, темпи надходжень ПДФО зросли на 25 відсотків».

З метою якісного наповнення місцевих бюджетів Рівненська ОДА спільною з податковою службою відновили практику "кущових" семінарів у громадах. На таких навчаннях розглядаються актуальні проблеми впровадження земельної реформи, а також пошук фінансових джерел для реалізації пріоритетних для громад програм і проєктів.

Начальниця управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Олена Дімітрук поінформувала, що активний діалог уже відбувся із представниками усіх 64 громад Рівненщини.


Рівненська ОДА