«єРобота»: підприємці вже отримали 174 млн гривень грантових коштів. Один з грантів - на пошиття жіночої військової форми

Українські підприємці подають все більше заявок на участь у державній програмі «єРобота», також збільшується кількість переможців і виплачених грантових коштів. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповіла заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

«Урядова програма «єРобота» стає все більш популярною серед бізнесу та серед майбутніх підприємців. Загалом вони вже подали майже 13 тисяч заявок. На сьогодні кількість успішних заявок – понад 1400, з них більше всього за програмою мікрогрантів «Власна справа». Уряд активно фінансує ці програми», - пояснила Тетяна Бережна.

За оперативною інформацією Міністерства економіки, цього тижня було профінансовано заявки ще 172 переможців грантової програми «Власна справа» на загальну суму 39 млн грн. А загальні виплати держави по всіх напрямках «єРоботи» вже склали близько 174 млн грн.

Нагадаємо, державна програма «єРобота» об’єднує в собі декілька напрямків, серед яких найбільш популярною є програма мікрогрантів, що передбачає отримання підприємцями до 250 тисяч грн на започаткування чи розвиток власної справи. Також в рамках «єРоботи» є програми для підтримки переробних підприємств, програми для садів та теплиць, а також для навчання та старту в IT.

«Ми сподіваємось, що програма «єРобота» і надалі буде популярною серед підприємців. Головна мета програми – створення нових робочих місць і активізація підприємництва, що є кроком до нашої перемоги на економічному фронті. Сума наданих бізнесу грантів повернеться до бюджету як податки з праці, які будуть сплачені завдяки новим робочим місцям і розширенню бізнесу», - розповіла Тетяна Бережна.

Також заступник Міністра навела приклади вже реалізованих проектів за програмою «Власна справа».

«Підприємці зараз дуже креативні. Наприклад, підприємець з Рівненщини, що вже мав досвід з пошиття військової форми для чоловіків, вирішив розширити свій асортимент і започаткувати пошиття форми для жінок. Ми дуже раді, що, зокрема, за допомогою грантів можемо допомогти виробництву форми для наших захисниць запуститися і забезпечити комфорт нашим військовослужбовицям». 

Наразі прийом заявок на усі напрямки програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія

 

. Потрібно заповнити відомості про себе у електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на Порталі.