Екс-нардепа від Рівненщини розчулило перебування у рідній школі

"Вони пишаються ним, а він побажав їм ніколи не стримувати своїх мрій, ставити амбітні цілі та йти до них. Йому подарували ікону Святого Василя. Він сказав: "Із статусами чи без них, я завжди знаходитиму можливості, щоб допомагати землякам", - поділилася враженнями на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Слободзян, котра була помічником народного депутата Василя Яніцького. - В рідній Зарічненській школі його зустрічали тепло й щиро. Як свого. Свого народного депутата, свого видатного земляка, свого однокашника, свого поліщука, який у далеких світах ніколи не забуває про рідне Зарічне."

"Старшокласники, пише Оксана Слободзян, в актовій залі школи із цікавістю слухали Василя Петровича. Для них - він не людина з обкладинок глянців , а живий приклад і натхнення, наочне втілення формули "Зроби себе сам".
Кілька десятків років тому, він так само сидів за цими ж партами, грав у футбол на цьому ж полі. У нього й зараз "не виросла корона": "Я не вважаю себе великою людиною, тому почуваюся трошки незручно. Але дещо в цьому житті я встиг зробити. Для мене поняття щастя - значно ширше звичних рамок. Так, це важливо - кохання, сім"я, діти, батьки, друзі, батьківщина. Заради цього й живемо. Та до всього я додаю ще й можливість ставити цілі й щоденно вперто й наполегливо добиватися результату. Самореалізація - одне з ключових завдань кожної людини. Я бажаю вам стати тими, ким ви мрієте".
Любов Стрілкова, директор школи: "Я давно запрошувала Василя Яніцького до нас на зустріч. Щоб подякувати за те, що він зробив для нашої школи, для району, для Полісся, для України. Він казав, що це не скромно. А я заперечувала, бо він - взірець для нашх учнів. За 40 років роботи в освіті, я не пам"ятаю людини, яка б зробила стільки для освітньої галузі, для району й округу загалом. Понад 300 об"єктів лише в нашому районі зазнали позитивних змін за роки його депутатства. Наша школа, Борівська, Серницька та десятки шкіл в окрузі стали теплими й затишними. Полісся не знало уваги Києва, це він привернув її. Хай Господь повертає вам сторицею".
Під час музично-літературної композиції відбулася презентація життєвого доробку Василя Яніцького. Жодного пафосу в словах директорки, дітей, вчителів, керівників району - лише щира людська вдячність. Людина, що залишилася простою й скромною, добившись неабияких висот в бізнесі й політиці - це все про нього. Я бачила, як сльозилися його очі, коли для нього співали другокласники, як мимоволі виструнчувався перед колишнім своїм директором та класним керівником."