Двоє Героїв з Рівненщини загинули під час виконання бойових завдань

Рівненщина у жалобі – загинули двоє Захисників – Андрій Примак та Роман Ковальчук.

35-річний Андрій Примак загинув під час виконання бойового завдання, пов‘язаного з захистом територіальної цілісності та держаного суверінітету України 28 квітня, біля Хромового Донецької області.

Захисник народився 21 березня 1988 року в місті Костопіль. Закінчив Костопільський обласний ліцей-інтернат спортивного профілю, займався греко-римською боротьбою. А далі вищу освіту здобував у Національному університеті «Львівська політехніка».

Молодший сержант Андрій Примак – командир відділення кулеметного взводу військової частини А0501. Він один з тих, хто ще у 2014 став на захист Батьківщини, пройшов із своїми воїнами весь бойовий шлях. Герой з перших днів повномаштабного вторгнення став на захист незалежності України. Робив це віддано та жертовно, як умів тільки він.

«Андрій щиро вірив, що наша країна має бути вільною, і все робив, аби саме так і було!», – розповідає сестра загиблого.

Чергова, тяжка втрата і в Городоцькій громаді. 4 травня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу міста Бахмут, сержант Збройних сил України Ковальчук Роман Васильович загинув, потрапивши під артилерійський обстріл противника.