Дуальна освіта допомагає учням Мирогощанського аграрного коледжу потрапити до Німеччини


У Мирогощанському аграрному коледжі Дубенського району пройшов семінар з питань впровадження дуальної освіти. Учні навчального закладу вже випробували на собі переваги такого навчання. Зокрема, здобуті в коледжі теоретичні знання змогли підкріпити практично на сільгосппідприємствах Німеччини. Така співпраця реалізовується в рамках українсько-німецького проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Під час урочистого відкриття семінару до присутніх звернувся голова Дубенської РДА Володимир Іщук, який підкреслив важливість практичного застосування набутих знань учнями аграрного коледжу.

Учасники заходу поділилися досвідом втілення спільного освітянського проєкту. Власний досвід реалізації дуальної освіти в Європі презентували представники агрофірм з Німеччини. Натомість викладачі Мирогощанського коледжу розповіли про організацію практико-орієнтованого професійного навчання та можливості навчання на українських сільгосппідприємствах. Учні, які спробували власні сили на німецьких виробництвах, ділилися враженнями від такої практики.

Представники аграрних підприємств Дубенського району зацікавились таким видом співпраці з Мирогощанським аграрним коледжем, адже це дозволить підготували висококваліфікованих фахівців для роботи на вітчизняних виробництвах.

Організатори семінару - Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти, Мирогощанський аграрний коледж, представники проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» та Дубенська РДА.