До Міжнародного дня музеїв історико-культурний заповідник Острога підготував спеціальну програму

Щороку 18 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день музеїв. У календарі це свято з’явилося 1977 року, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums – Міжнародна рада музеїв) було ухвалено рішення про встановлення цього дня. І з 1978 року Міжнародний день музеїв відзначають щорічно більш ніж у 150 країнах світу. Ще однією традицією є те, що Міжнародна рада музеїв кожного разу обирає певну тематику святкувань.

Цьогоріч тема Міжнародного дня музеїв – «Сила музеїв». В Острозі розташовано аж чотири музеї. Комунальний заклад "Державний історико-культурний заповідник м.Острога" Рівненської обласної ради об’єднує 11 пам’яток архітектури та три музеї, ще один – Музей історії «Острозької академії». Щороку містяни й гості Острога чекають на цікаві та неординарні театралізовані або нічній екскурсії, які організовували музейники з нагоди свята. На жаль, повномасштабна війна внесла свої корективи. Заступник директора Державного історико-культурного заповідника Острога Андрій Брижук розповів, що з нагоди свята грандіозні заходи проводити не будуть, однак працівники музею запланували спеціальну програму.

Програма заходів до Міжнародного дня музеїв від Державного історико-культурного заповідника Острога: 9:30 – 16:00 – тимчасові виставки на найвищому поверсі Острозького замку та першому поверсі Музею книги. Вхідний квиток – 15 грн. 16:00 – авторська екскурсія Анатолія Хеленюка у Музеї книги та друкарства Острога. 19:00-20:00 – екскурсії в Острозькому замку. 20:00 – розмова за кавою на балконі Острозького замку – «Слава і честь: князі Острозькі на обороні рідної землі». 20:59 – захід сонця з балкону Острозького замку.