Через "шантаж" депутати міськради Рівного звернулися до керівництва "Рівнегазу"

На сесії Рівнеради депутати прийняли звернення до керівництва "Рівнегазу". Причиною стали випадки кількаденного призупинення газопостачання в частини багатоквартирних будинків Рівного. Міський голова назвав це шантажем.

Джерело Суспільне Рівне.

У зверненні йдеться, що міська рада висловлює своє занепокоєння неправомірними діями АТ "Рівнегаз", а саме – призупиненням газопостачання у частині багатоквартирних будинків Рівного.

У тексті документу вказано, що "під приводом проведення комплексних профілактичних робіт внутрішньобудинкових газових мереж будинки відключаються від газопостачання", а для його відновлення вимагають підписати акт розмежування балансової належності. Тож міська влада просить керівництво підприємства діяти в межах законодавства.

За звернення проголосували 35 депутатів Рівнеради.

Суспільне розповідало про ситуацію на вулиці Білій у Рівному. Там мешканці упродовж декількох днів жили без газу. Постачання призупинили задля планових ремонтних робіт, але після їхнього завершення його не відновили. У "Рівнегазі" запевняли, що відновлять подачу газу, коли мешканці дадуть доступ до своїх помешкань, а управлінська компанія підпише акт розмежування.

На сесії мер Рівного зазначив, що станом на ранок, 10 червня, і досі частина будинків на вулиці Білій не мають газу. Тож міська влада ініціювала зустріч із керівництвом підприємства.

"Насправді були вимоги, я б назвав це певною мірою шантаж: поки не підпишете акт розмежування, доти не ввімкнемо газу. І мешканці міста є заручниками цієї ситуації. Це неприпустимо – шантажувати мешканців міста такими речами. Міська влада виступає як рефері фактично, надаємо майданчик для узгодження дій", – зазначив Олександр Третяк.

Суспільне звернулося за коментарем до речниці "Рівнегазу" Світлани Сабанюк. Вона коментувати рішення Рівнеради відмовилась, пояснивши це тим, що не бачила документу. Редакція готова озвучити позицію підприємства, як тільки її отримає.

Фото Суспільне Рівне