Благодійний фонд "Мама дитина" якій працює у Рівному на межі закриття

Фото: Суспільне Рівне

Благодійний фонд "Мама + дитина", який працює у Рівному з перших днів війни, отримав нову партію дитячих ліків та харчування, іграшок та інших необхідних речей для мам та малюків. Допомогу надала федерація гольфу. Водночас у фонді кажуть: рівень допомоги загалом знизився настільки, що вони можуть припинити діяльність.

Джерело Рівне.Суспільне.

За допомогою до волонтерського штабу "Мама+дитина" уже вдруге звернулася родина Гутченків.

Вони евакуювалися із міста Лиман, що на Донеччині, до Рівного ще у березні. У подружжя троє малих дітей.

"Не тільки харчування, а й необхідні речі. Кенгуру нам дали, дитину переносити, постіль. Кожна дрібничка щось коштує. Нам це дуже великі гроші, а тут щось нам дали – і ми вже зекономили. І нам простіше прожити", – каже Любов Гутченко.

Гуманітарна допомога, яку привезли до волонтерського штабу "Мама+дитина", надійшла від Всеукраїнської федерації гольфу.

"До нас звернувся волонтерський штаб "Мама+дитина" з проханням про підтримку. Ми оперативно надали їм гуманітарну допомогу, яку вони зі свого боку спрямували найчутливішим верствам населення – матерям з дітьми. Ми переможемо разом, це буде наша спільна перемога", – зазначила віце-президентка Всеукраїнської федерації гольфу Марія Орлова.

Зі слів керівниці фонду Людмили Танічкіної, нині фонд "Мама+дитина" перебуває на межі закриття. Причина – зниження кількості гуманітарної допомоги, яка раніше надходила як від українців, так і від міжнародних партнерів.

"У перші дні ми віддавали все з дому, несли усе, що можна було. Але людей стає більше, міст стає більше окупованих і більше стає такої потреби у всьому. Якщо раніше потреба була лише в підгузках і харчуванні, то зараз це зубні пасти, зубні щітки, суміші – все. Потрібно все, окрім речей. Їх зараз дають багато, кінець літа. Можливо, ми закриємось через день два, тому що допомоги дійсно немає", – пояснила Людмила Танічкіна.