Більше сотні закладів для літніх людей перевірять на Рівненщині

Після жахливої пожежі у Харкові уряд анонсував масштабні перевірки по всій Україні.

Тож після моніторингових візитів у заклади для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, на Рівненщині розпочалися масштабні перевірки  протипожежної безпеки.

Працівники ДСНС перевірятимуть готелі, пансіонати, хостели, фахівці соцзахисту – комунальні заклади. Водночас, незаконні заклади, які функціонують без належних дозвільних документів будуть виявляти працівники поліції.

Перевірки в області почалися з 1 лютого і триватимуть до 15 квітня.

Під час наради із головами територіальних громад заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська наголосила, що керівники громад відповідають за порядок в своїй громаді, тож мають долучитися до виявлення незаконних закладів, аби в подальшому убезпечитися від непередбачених трагічних подій.

За словами заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Рівненській області Олега Панюка, в Рівненській області загалом понад сотня будинків для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які підпадають під ці перевірки.

«Почали з Сарненщини і потроху проведемо інспекцію у всіх районах області та безпосередньо у Рівному. Крім того, правоохоронні органи перевірять інші заклади, щоб переконатися, що на Рівненщині немає таких незаконних «соціальних» закладів, як той, що загорівся у Харкові», - відзначив Олег Панюк.

Крім перевірок інспектори пожежного нагляду нагадують персоналу закладів, як слід поводитися у разі виникнення пожежі. Так, співробітники ДСНС розповідають, як правильно провести евакуації людей з будівлі та як слід користуватися вогнегасниками. Для кращого засвоєння інформації працівникам роздають інформаційні листівки на протипожежну тематику.


Рівненська ОДА