5 кращих соусів для пельменів на будь-який смак

Які соуси найкраще підійдуть до пельменів - у вареному або смаженому вигляді, приготуйтеся здивуватися новим смакам у звичній страві.

Пельмені - блюдо самобутнє і самодостатнє. Кожна господиня має свій секрет, як зробити просте м'ясо в тісті справжньою симфонією смаку.

Однак смачний соус для пельменів лише додасть в цю кулінарну музику нових гучних і надзвичайно апетитних ноток. Главред ділиться з вами незвичайними рецептами соусу для пельменів, які перетворять звичне блюдо в зірку будь-якого прийому їжі.

Китайський соус для пельменів

Інгредієнти: соєвий соус (5 ст. л.), вода кип'ячена (ст. л.), червоний винний оцет (2 ст. л.), оливкова або кунжутна олія (1 ст. л.), червоний гіркий перець (1 стручок), чорний мелений перець (1/2 ч. л.), часник (2 середніх зубчики або 1 великий), корінь імбиру (шматочок розміром з фалангу пальця), зелена цибуля і петрушка (2-3 гілочки).

Зелень, часник, імбир і червоний перець дрібно нашаткувати. Зверніть увагу: якщо перець занадто гострий, його слід спершу очистити від насіння і перегородок. Для подрібнення краще використовувати ніж, а не прес. Соєвий соус, воду, оцет і масло з'єднати в сотейнику і довести до кипіння на повільному вогні, прокип'ятити 1 хвилину. Потім додати подрібнені інгредієнти і чорний перець, ретельно перемішати. Кип'ятити соус ще хвилину і зняти з вогню. Подавати до варених або смажених пельменів після повного охолодження соусу.

Китайський соус для пельменів - простий рецепт / pixabay.com

Турецький часниковий соус для пельменів

Інгредієнти: натуральний йогурт, кефір або нежирна сметана (200 мл), свіжа м'ята (1 невеликий пучок), кінза (2-3 гілочки), часник (3-5 середніх зубчиків), чорний мелений перець, куркума і сіль – за смаком.

Зелень і часник дрібно нашаткувати, додати спеції і йогурт. Ретельно перемішати. Смак соусу за бажанням можна балансувати медом або цукром. Замінити кінзу в соусі можна петрушкою або кропом. Соус чудово підходить як до м'ясних варених пельменів, так і до веганських грибних.

Соус для пельменів з кетчупу

Інгредієнти: кетчуп (300 г), червоний гострий перець (1 стручок), очищений корінь хрону (шматочок розміром з фалангу великого пальця), чорний мелений перець, сіль і цукор – за смаком.

Перець чилі очистити від плодоніжки, перегородок і насіння. Досвідчені кулінари радять виконувати цю процедуру в рукавичках. У блендері або м'ясорубці з'єднати червоний перець і хрон, і подрібнити до стану однорідної пасти. У ємності з'єднати приправи, кетчуп і хроново-перцеву суміш. Ретельно перемішати. Подавати соус охолодженим до гарячих свіжозварених пельменів.

Соус для пельменів з кетчупу з хроном / pixabay.com

Соус для пельменів з бульйону

Складові: бульйон (м'ясний, курячий, овочевий або бульйон від зварених пельменів; 100 мл), білий оцет (1-2 ст. л.), сметана або вершки (35 мл), часник (2 середніх зубчики), кріп (2-3 гілочки), чорний мелений перець і сіль – за смаком.

Дрібно наріжте зелень, пропустіть часник через прес. Змішайте з сіллю і перцем. У гарячий бульйон введіть оцет, потім сметану або вершки тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб білок не згорнувся. Додайте кропово-часникову суміш, перемішайте до однорідності. У такий соус не дуже зручно вмочати пельмені, тому помістіть його в зручну соусницю, щоб гаряче блюдо можна було як слід полити.

Оцтовий соус для пельменів

Простий і перевірений соус, який робиться, поки щойно зварені пельмені розкладають по тарілках. У ньому всього два інгредієнти: оцет і соєвий соус. Бувалі кулінари радять дотримуватися пропорцій 3 до 1, наприклад, 3 столових ложки соєвого соусу на одну – оцту. Якщо звичайний білий оцет здається вам занадто кислим, замініть його червоним винним або яблучним.

Простий соус для пельменів за дві хвилини / pixabay.com

За матеріалом Главред