27 кабанів і 17 тисяч банок тушкованки

Таким є внесок жителів села Стадники, що на Острожчині, у підтримку наших славних ЗСУ та тих, хто постраждав від російської агресії  в різних областях України. Кабанів пожертвували, щоб нагодувати наших воїнів і нужденних, усі гуртом, а тушкованки з них без спочинку варить 72-річний місцевий житель Микола Борбелюк.

Роботи в нього дуже багато. Адже кожен із вирощених у власних підсобних господарствах селян кабанчиків важив не менше двохсот кілограмів. Тож, незважаючи на вік, Микола Олексійович  кожного дня мусить простерилізувати в автоклаві 72 банки тушкованки. Процедура виготовлення однієї партії займає цілих п’ять годин. Тільки природного газу, за словами чоловіка, він використав на понад сто тисяч гривень.

Чоловік тішиться, що хлопці на фронті дуже радіють, коли туди доставляють продукцію саме зі Стадників.

Микола Олексійович, до слова,  все життя пропрацював водієм у місцевому господарстві, має добру пам’ять до вивчення віршів, бо все інше, каже, потроху  почав забувати.

Односельці неабияк пишаються чоловіком, його самовідданістю у наближенні нашої Перемоги.

Загалом місцеві жителі уже відправили на фронт та на визволені території понад 17 тисяч 300 банок тушкованки.

Слід зазначити, що мешканці Стадників організувалися допомагати армії та тим, хто постраждав, ще з самого початку війни. У молитовному будинку формують гуманітарну допомогу, дещо готують і там, а дещо доставляють уже готовим.  Окрім тушкованки селяни запікають сало, готують випічку, квасять капусту і ще багато чого, щоб на фронті бійці мали смачну і поживну їжу.

• Василь Бурченя