Зловмисникам, які продавали призначену військовим гуманітарну допомогу, обрали запобіжні заходи

П’ятеро учасників злочинного угрупування перебуває під вартою, двоє — під цілодобовим домашнім арештом. 

Нагадаємо, злочинну схему з незаконного використання товарів гуманітарної допомоги для військовослужбовців правоохоронці припинили 23 серпня. Зловмисники створили кілька благодійних фондів, що дозволяло їм безоплатно отримувати та завозити з-за кордону товари як гуманітарну допомогу. Втім, замість того, аби відправляти товари першої необхідності та військову амуніцію для осіб, які постраждали від збройної агресії, чи потреб ЗСУ — все продавали.

Вісьмом учасникам злочинної групи поліцейські повідомили про підозру за частиною 3 статті 201-2 (реалізація (продаж) товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненій у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану) КК України.

Наразі за клопотанням слідчих фігурантам кримінального провадження суд обрав запобіжні заходи: п’ятьом – тримання під вартою із правом внесення застави, двом — цілодобовий домашній арешт. 
Відносно іще одного підозрюваного тривають розшукові заходи.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області