Жителя Здолбунова підозрюють у контрабанді культурних цінностей

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури в межах кримінального провадження за фактом закінченого замаху на контрабанду культурних цінностей (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України) повідомлено про підозру 27-річному здолбунівчанину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік діючи умисно, задля отримання прибутку, у березні цього року придбав чайний сервіз з високохудожнім оздобленням, виробництва французької мануфактури «CHRISTOFLE», виготовлений у середині ХІХ – на початку ХХ століття,  який згідно висновку експерта становить культурну та історичну цінність. У подальшому підозрюваний намагався міжнародним поштовим відправленням переправити цінності на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю.

Втім, вказане відправлення разом із вмістом було вилучене в ході проведення тимчасового доступу. Крім цього проведено санкціонований обшук за місцем проживання підозрюваного, під час якого виявлено та вилучено 100 старовинних монет, телефон, ноутбук, 23 тис гривень та 7200 доларів США. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють працівники Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.