Жителя Сарненщини підозрюють у незаконному перевезенні та зберіганні 400 кг бурштину

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Рівненської обласної прокуратури жителю Сарненського району повідомлено про підозру у незаконному зберіганні, перевезенні та передачі бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Так, у березні минулого року, в ході санкціонованих обшуків за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили та вилучили понад 300 кг каміння бурштину без відповідних документів. На вилучене майно судом накладено арешт.

Також, слідством встановлено, що ще близько 100 кг «сонячного каміння» підозрюваний перевіз та передав своєму спільнику.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Попри те, що масове видобування бурштину на Рівненщині вдалось припинити – все ж робота щодо недопущення такого промислу триває.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура