Жителя с. Корнин Рівненського району судять за незаконну порубку дерев

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського районного суду обвинувальний акт стосовно 31-річного жителя с. Корнин Рівненського району за фактом незаконної порубки дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 4 ст. 246 КК України).

Так, у грудні 2020 року чоловік, не маючи передбаченого законом спеціального дозволу на проведення порубки лісу, у лісовому масиві неподалік села Велика Омеляна, Рівненського району зрізав дерева породи «дуб», «акація» та «в’яз», чим завдав шкоди державі на майже 70 тис грн.

З обвинувальним актом до суду скеровано також угоду про визнання винуватості, яку обвинувачений уклав з прокурором.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років із застосуванням спеціальної конфіскації, у даному випадку - автомобіля обвинуваченого та знаряддя вчинення злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура