Засудили жителя Дубенського району за вбивство двох дітей та зберігання зброї

Вироком Рівненського міського суду 61-річного жителя селища Смига Дубенського району визнано винним в умисному вбивстві малолітніх дітей, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, а також зберіганні, придбанні та виготовленні бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (п.п. 1,2,5 ч. 2 ст. 115, ч.1 ст.263, ч.1 ст.263-1 КК України). 

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та прокурором доведено в суді, що на момент скоєння злочину 57-річний місцевий житель, який зберігав боєприпаси, вибухові пристрої та речовини, без передбаченого законом дозволу, взимку 2017 року виготовив чотири саморобні вибухові пристрої типу міні – пастки в саморобних корпусах, які спрацьовують при відкритті кришок корпусів, та розмістив їх у металевих шафах в підсобному приміщенні на території власного домогосподарства, попередньо позначивши їх надписами «золоті монети» та «срібні монети». 

Як наслідок, у липні 2019 року двоє малолітніх внуків його співмешканки, 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка відкрили металеву шафу, після чого підняли кришку вибухового пристрою, внаслідок чого відбувся вибух, в результаті якого діти від отриманих травм загинули. 

У суді обвинувачений вину визнавав частково, вказуючи, що не бажав настання смерті онукам та підтвердив факт придбання, зберігання і виготовлення зброї. Суд визнав підривника винним та призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

На даний час рішення законної сили ще не набрало.

 


Рівненська обласна прокуратура