Заступник мера Рівного Юрій Поліщук вимагає бюджетників вакцинуватись

Заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук на своїй сторінці у Facebook опублікував допис, в якому вимагає у освітян, лікарів та соціальних працівників вакцинуватися від коронавірусу. Він дав їм строк – до кінця літа.

Джерело Суспільне.Рівне.

Така вимога викликала різні реакції користувачів у соцмережах. Деякі ініціативу підтримали, інші – звернулися з заявою до поліції про перевищення службових обов'язків.

 

Проводив спільну нараду із Марина Кузмічова та керівниками профільних управлінь з питань взаємодії. Озвучив свою... Posted by Юрій Поліщук on Thursday, June 17, 2021

17 червня близько 17:30 на сторінці у Facebook заступника міського голови Рівного Юрія Поліщука з'явився допис, у якому йдеться про обов'язковість вакцинування соціальних працівників, освітян та медиків.

"Проводив спільну нараду із Мариною Кузмічовою та керівниками профільних управлінь з питань взаємодії. Озвучив свою позицію – до кінця літа кожен освітянин, кожен соціальний працівник та кожен медик повинні бути вакциновані від Сovid-19. Жодних преференцій у вигляді премій, заохочень тощо тим, хто свідомо ігнорує вакцинацію. По посадовцях, які її саботують, будуть прийматись відповідні організаційні висновки", – написав Юрій Поліщук.

Він назвав свою позицію принциповою, а єдиним способом боротьби з пандемією – вакцинацію переважної більшості населення.

Як зреагували користувачі соцмереж

Користувачі Facebook по-різному відреагували на допис. Частина коментаторів ініціативу підтримали, інші назвали таке рішення дискримінацією.

Адвокат Олександр Гуміров розмістив на своїй сторінці у Facebook допис, у якому опублікував звернення до Нацполіції в Рівненській області. У цьому зверненні юрист просив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо допису Юрія Поліщука та притягнути його до відповідальності за дискримінацію людей за ознакою переконань.

 

Некий Юрий Полищук - временщик, занимающий должность зам. мэра г. Ровно, решил устроить в городе сегрегацию работников... Posted by Олександр Гуміров on Friday, June 18, 2021

Що каже Поліщук тепер

Журналісти Суспільного зв'язалися з Юрієм Поліщуком телефоном. Він сказав, що допис, незалежно від критики, видаляти не буде та не змінюватиме позицію.

"Я чекав негативної реакції, але позицію свою міняти не буду. Я очікую, що до кінця літа всі вакцинуються. Я ні у кого забирати премії не збираюся, але, якщо будь-які заохочення будуть залежати від мене, то я буду дивитися в тому числі й на позиції тих людей стосовно вакцинації. Антивакцинаторів я підтримувати не буду в жодному випадку – це питання безпеки людей", – сказав Юрій Поліщук.

Він додав, що премії лікарям видає не він, а головні лікарі. Водночас, зазначив посадовець, "саботувальниками" вакцинації вважатимуть тих, хто безпричинно відмовлятиметься від щеплення.

Щодо звернень до поліції заступник мера сказав так:

"Ну подають, мені не перший раз. Мене й фашистом називали, і бандерівцем. То таке, люди мають право подавати й до суду, то їхнє право, але це жодним чином на мою точку зору не впливає".

Він уточнив, що у боротьбі з коронавірусом Рівне мало найкращі результати в Україні з найнижчим показником смертності – 1,4%, тому вважає, що своє завдання у боротьбі з епідемією він виконує добре.